Samtidigt som jag gjorde en marängsmörkräm så delade jag sedan satsen på två för jag ville testa 2 olika fyllningar, en med citron och en med nutella. Båda blev supergoda :)
Här är receptet till marängsmörkrämen.
4 äggvitor
200 gram socker
300 gram smör (rumstempererat)
ev färg & smaksättning.
1. Blanda äggvitorna och sockret i en stål bunke över vattenbad. Rör om då och då tills det inte finns några mer kristaller.
2. Sedan kör du med elvisp (ca 10min) för att få det fluffigt och lika kall som smöret.
3. Sedan tar du bitar från smöret och sätter in 1 och 1 så att allt blandas väl. När du har tagit första biten smör så börjar du på lägsta i någon minut sedan kan du höja till högsta så gör du med all smör.
KLAR!
MEN!
Allt beror på om du ska ha smak eller ej. Färg eller ej. Jag delade upp min sats i två stålbunkar för att sätta gul progel i en med citron smak och i den andra hade jag i ca 2 msk med nutella men det är en smaksak. Du måste ALLTID testa tills du är nöjd. men byt alltid sked också!

